Kırmızı Lahananın Faydaları Nelerdir?

  • Eklenme Tarihi :18.04.2024 | 13:56
  • Muhabir :Haber Merkezi

Kırmızı Lahananın Faydaları Nelerdir?

Kırmızı lahananın farklı birçok faydası vardır. İçeriğindeki yüksek miktarda C vitamini ve antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.

 

Lif açısından zengin olması sindirim sağlığını destekler ve kabızlık gibi sorunları azaltır.

Ayrıca kırmızı lahanadaki fitokimyasalların anti-enflamatuar etkileri, iltihaplanma ile mücadele ederek kalp hastalığı riskini azaltır.

Kırmızı lahana, cilt sağlığına katkı sağlar, yaşlanma belirtilerini azaltır ve cildi nemlendirerek cilde parlak bir görünüm kazandırır.

Tüm bunların yanı sıra kırmızı lahana düşük kalorili olmasıyla da dikkat çeker ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

Kırmızı Lahananın Cilde Faydaları Nelerdir?

Kırmızı lahananın cilde faydaları oldukça çeşitlidir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar, cildin serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korunmasına yardımcı olur.

Ayrıca kırmızı lahana, yaşlanma belirtilerinin azalmasına destek olacak bir etkiye sahiptir.

Lahanadaki C vitamini cildin kolajen üretimini artırarak cildin daha sıkı ve genç görünmesini sağlar.

Kırmızı lahana ayrıca cildi nemlendirir, cilt tonunu eşitler ve ciltteki lekelerin görünümünü azaltır.

Kırmızı lahananın anti-enflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve sivilce gibi cilt sorunlarının hafiflemesini sağlar.

Kırmızı Lahananın Hamilelikte Faydaları Nelerdir?

Kırmızı lahana, bir diğer adıyla mor lahana hamilelik süresince tüketilmesi önerilen besinlerden biridir.

İçeriğindeki folik asit, hamilelik sırasında bebeğin sağlıklı gelişimi için önemlidir ve nöral tüp defektlerinin riskini azaltır.

Ayrıca kırmızı lahana içerdiği demir minerali ile anemi riskini düşürür ve anne adayının enerji seviyelerini artırarak hamilelik sırasında oluşabilecek yorgunluğu hafifletir.

Kırmızı lahananın lif açısından zengin olması sindirim sistemini düzenler ve kabızlık gibi yaygın sorunların önüne geçer.

Ayrıca bu lahananın içeriğindeki C vitamini ve antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirir.

Böylece hamilelik sırasında annenin ve bebeğin sağlığını korur. Bu nedenlerle, kırmızı lahana hamilelik döneminde beslenme planına dahil edildiğinde anne adayına ve bebeğe birçok fayda sağlar.

Kırmızı Lahananın Saça Faydaları Nelerdir?

Kırmızı lahananın saça faydaları da oldukça fazladır. Kırmızı lahana; içeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde saç sağlığını destekler.

Kırmızı lahanadaki C vitamini saç derisinin sağlığını korur ve saç foliküllerinin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, lahanadaki mineraller saçın güçlenmesine katkı sağlar ve kırılmaları önler.

Antioksidanlar saç derisindeki serbest radikallerle savaşarak saçın yaşlanmasını geciktirebilir ve saçın parlaklığını artırır.

Aynı zamanda kırmızı lahana, saç derisindeki iltihaplanmayı azaltır ve kepek oluşumunu engeller.

Kırmızı Lahananın (Mor Lahana) Besin Değeri Nedir?

Mor lahana; önemli vitamin, mineral ve fitokimyasal içeren bir besindir. 100 gram kırmızı lahananın besin değerleri şu şekildedir:

Yaklaşık 31 kalori, 1.5 gram protein, 0.1 gram yağ, 7 gram karbonhidrat, 2.5 gram lif, 57 mg C vitamini (%95 günlük değer), 98 mcg K vitamini (%82 günlük değer), 0.2 mg manganez (%10 günlük değer), 0.1 mg bakır (%9 günlük değer), 19 mcg folat (%5 günlük değer), ve küçük miktarlarda diğer vitaminler ve mineraller içerir.

Kırmızı lahana ayrıca antioksidanlar ve fitokimyasallar içeren de bir besindir. Kısacası mor lahana faydaları oldukça fazladır.